ÖĞRETMENLERİMİZ
1- NECİP ÖZTABUR (ALAN ŞEFİ)
2- ENGİN CANTÜRK
3- MUHARREM ALKAN
4- TANSEL KAHRİMAN
5- TURGAY YAKUT
PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI
Plastik endüstrisi dünyada ve türkiye de en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. Ülkemizde özellikle marmara bölgesi ve bu bölgede İstanbul başta olmak üzere Kocaeli ilinde endüstri çok gelişmiş ve endüstri içerisinde plastik sektörü de hızla çoğalmıştır.
Yaşamın her alanında kullanılan plastik araç gereçlerin üretimi hızla artış göstermektedir. buna paralel olarak da plastik teknolojisi alanında sürekli yenilik ve gelişmeler yaşanmaktadır.
Günümüzde, inşaat sektöründe; pencere,kapı,doğrama, zemin, tavan, ısı yalıtımı gibi yerlerde plastik kullanılmaktadır.
Gıda ve ambalaj sektöründe; içerisine konulan ürünün daha uzun süre saklanmasını, tazeliğinin korunmasını sağladığından bir çok ambalajın plastikten yapıldığı görülmektedir.
Otomotiv sektöründe; maliyeti ve ağırlığının düşük olması, zor şartlara dayanıklı olması, üstün estetik görünümü sebebiyle metalin yerini plastik almaya başlamıştır.
Otomotiv sektörü Marmara Bölgesinde en önemli sanayi kollarını oluşturmaktadır.Tüm dünyda teknolojiyi en çabuk takip eden sektör olan plastiksektöründe bölgemizde çok değerli firmalar vardır.
Özellikle lastik fabrikaları ve diğer plastik fabrikaları mezun öğrencilerimiz için tercih edecekleri iş yerleridir.
Sağlık sektöründe; yapay kalp kapakları, damarlar, bazı uzuvlar dahi plastikten yapılmaktadır.
Plastik sektörü bu şekilde yükselen bir ivme yakalamışken bu sektörde de çalışabilecek kişlerin eğitilmesi, meslek edindirilmesi için okullarda plastik teknolojisi alanı açılmıştır.
Bu alanda eğitimli insan sayısı yok denecek kadar az olduğu için okulların plastik teknolojisi alanından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde çalışabilecekleri ve kariyer yapacakları çok fazla iş yeri vardır. Plastik kalıp imalatı, plastik eşya üretimi, kalite kontrol ve kalite laboratuvarları gibi bir çok bölümde çalışma olanakları vardır.
Okulumuzda; Plastik Teknolojisi Alanında plastik kalıp dalı mevcuttur.
Plastik Teknolojisi alanına kayıt yaptıran öğrenciler 10. sınıfta göreceği ve öğreneceği dersler ile yeteneklerini geliştirerek temel imalat işlerini öğrenirler. eğeleme, kesme, delme gibi imalat işlemlerinden sonra talaşlı üretim tezgahlarını ve plastik malzemeleri ile yardımcı donanımları öğrenirler.